Campania de sterilizare desfasurata de Clinica Mobila in luna iunie 2016

Dupa ce, acum 3 ani, respectiv, in luna iulie 2013, in urma unei campanii de sterilizare desfasurate in judetul Caras – Severin, in localitatea Otelu Rosu, F.P.C.C. – SOS Dogs a sterilizat un numar de 123 de caini, am fost solicitati pentru a face o noua campanie de sterilizare.

Echipa SOS Dogs,impreuna cu  D-l. Doctor Razvan Suteu, unul dintre medicii nostri veterinari, au ajuns la Moldova Noua, judetul Caras-Severin in data de 27 iunie 2016, urmand ca, timp de o saptamana,  sa sterilizeze cainii cu stapani si fara stapani care necesita acest lucru.

Dupa ce, a fost instalata clinica mobila, au inceput operatiile de sterilizare, accentul  punandu-se in primul rand pe femele. Astfel, in decursul a 5 zile, au fost sterilizati 104 caini, dintre care 84 femele si 20 masculi. In afara operatiilor de sterilizare, medicul nostru veterinar s-a confruntat si cu cazuri de stop cardiac, piometru, gestatii, tumora masiva, edem pulmonar, toate operate in conditii grele si toate operate cu success.

De-acum, in Moldova Noua vor fi mai putini caini abandonati si mai putine probleme pentru populatia canina a acestei localitati.

Iata ce au postat, pe pagina lor de facebook, cei care au organizat aceasta campanie de sterilizare in Moldova Noua:

“ Vreau sa multumesc din suflet tuturor celor ce au facut aceasta prima campanie posibila. Munca nu a fost usoara. Razvan, medicul veterinar,  a intalnit cazuri din cele mai dificile, carora le-a facut fata cu brio, experienta spunandu-si cuvantul. Multumim SOS Dogs Oradea, Razvan, Norbert, Janos si Patrick, ati facut o treaba excelenta, si sper sa ne revedem curand! “